06 grudnia, 2022

Nadchodzi jubileusz Eko-Okien

25-lecie

W 2023 r. Eko-Okna obchodzą 25-lecie istnienia firmy. Z tej okazji w dziale marketingu zaprojektowano jubileuszowe logo. Powstało też hasło reklamowe.

W przyszłym roku Eko-Okna będą promować się hasłem „The future is ours”, co znaczy „Przyszłość jest nasza”.

Od zawsze patrzyliśmy w przyszłość. Dzięki temu jesteśmy dziś wiodącym producentem stolarki otworowej w Europie – mówi Marzena Bauerek, kierownik działu marketingu.

Zmodyfikowane, jubileuszowe logo składa się w dużej mierze z tego dotychczasowego – dobrze znanego i rozpoznawalnego, które jednak w nowej wersji przenika się z liczbą 25.

Nawet najdrobniejsze szczegóły są tu przemyślane. Z jednej strony symbolizuje to wpływ 25 lat na to, jak firma wygląda dziś, na jej obecny kształt. Z drugiej strony podkreśla, jak ważny jest dla nas nie tylko ten czas i zdobyte doświadczenie, ale i sam jubileusz. Symbolizuje to również naszą otwartość, nic nie jest niezmienne i trwałe, rynek ewoluuje, a my na te zmiany reagujemy – tłumaczy Roman Okulowski, graphic manager.

Od powstania Eko-Okien zdążyło wyrosnąć już kolejne pokolenie pracowników. W zespole grafików są tacy, których jeszcze nie było na świecie, kiedy pierwsze okna wyjeżdżały do klientów. Jedną z takich osób jest Marcin Abczak, junior graphic designer, na którego projekcie zespół oparł się, opracowując jego ostateczną wersję.

Liczba 25 w logo jest lekka, poprzecinana i dynamiczna. Kontrastuje z prostymi liniami i ostrymi kątami w napisie „eko okna” – tłumaczy Marcin.

To połączenie symbolizuje coś bardzo ważnego, czyli spotykające się ze sobą doświadczenie i stabilną pozycję na rynku ze świeżym spojrzeniem i łatwością zmian. Tak w rzeczywistości jest, łatwiej nam być bardziej elastycznymi dzięki temu, że mamy mocną i ugruntowaną pozycję w branży – dodaje Marzena Bauerek.

Adam Wita
Specjalista ds. PR